Dedicaţie

… fără adrisant:

mi-am propus să „ocolesc” net-ul zilele astea, din motive afective. Am cetit oarece texte conţinătoare de analize, de re-memorări documentate sau doar nostalgice, de explicaţii plauzibile dar in-credibile, comentarii la toate acestea – ca de obicei, cel puţin până acum – amestecate… calitativ, adică eu n-am înţeles dacă autorii lor, ai comentariilor, constituie o majoritate credibilă. Se poartă.

Începusem atunci, la temperatura de lucru, în zilele lui „Decembrie 1989”, o alcătuire de fraze pentru copiii mei, din care să [se] poată înţelege povestea zilelor şi a nopţilor de uimire, nedumerire, groază, solidaritate, hotărâre …şi ceea ce acum aş numi HAR. Dezgustul s-a arătat curând după apariţia la TVR Liberă a unora pe care îi admiram, a altora despre care doar auzisem desigur „de bine”, în [im]posturi şocante. Mi-am spus că este rodul tensiunii acumulate în zilele petrecute în stradă, sub ameninţarea devenită firească, a morţii. Dar flash-urile au continuat, înlănţuindu-se, până la a deveni meniu zilnic, transformându-se, sau mai curând dovedindu-se a fi doar o ceaţă, tot mai densă. Auzisem despre mankurţi, despre fenomenul spălării creierelor, fusesem convocat la Secu’ de curând, şi totul îmi amintea de acestea.

A fost frumos, la revoluţie.

N-am înţeles nici acum, de ce am mai ieşit atunci, prieteni cu Decembrie şi cu cei care ne arătau cu cătările armelor, înlănţuiţi în dorul de solidaritate, luminaţi de aceeaşi dragoste, zi şi noapte fără mâncare, cu raite scurte acasă, pe furiş, fără a ne gândi la ce va fi după,

când au dispărut toate de pe chipurile noastre, lumina şi toate patetismele acelor zile clădite în anii de chin de până atunci. Se dedică dezbinării noastre, celei de toate zilele, de atâta amar de ani încoace, cu o scurtă întrerupere:

66 de gânduri despre „Dedicaţie

  1. Da,cantec de leagan de linistit mortii….cantec de leagan de linistit cei ramasi afara din Imparatie….leagan cantat pt noi cei care,indeajuns de necopti,nu cunoastem sensul mangaierilor lor….

    Apreciază

  2. Paul,
    Re-ciclarea nu pare a fi nici metodă, nici rezultat al spălării neuronului. …mai degrabă reluare a unui ciclu. Să re-bi/tri/pluri-ciclăm cu frenezie în noul-cel-mai-apropiat an, că e mai la îndemână, în următorii, vom vedea. Pace şi bucurie, nu doar de sărbători, dar mai ales!

    Apreciază

  3. Seara bună!
    Sărbători fericite, împlinite, împreună cu toţi cei dragi şi La Mulţi Ani de gînduri bune!
    Numai bine!

    Apreciază

  4. Naşterea Domnului să vă aducă pace sufletească, să vă înzăpezească de fericire, să vă ningă cu bucurii şi să vă îngheţe necazurile !

    Crăciun luminat !

    Apreciază

  5. manon,
    chiar scumpă, aş preciza. N-am îndrăznit să tulbur, dar dacă te-ai arătat, mi-ai dat încredere: mulţumesc, da, şi pentru doririle de bine! Mulţi şi luminoşi ani!

    Apreciază

  6. Zamfir,
    Mai bine mai târziu, decât prea târziu… Mulţumesc, voi lua aminte. Toate cele bune şi de folos îţi doresc să ai parte în cele ce vin, şi-n cele ce mâine …

    Apreciază

  7. Madi,
    nu mi-l amintesc, de aceea îl caut în fiecare an prin ce a mai rămas de mai an.
    Pentru echilibru, ceva necazuri tre’ să fie, aşa că, la paritate ar fi cam unu la o sută: un folos la o sută de ne-cazuri.
    Deci, mulţumesc pentru tot, îţi doresc răbdare, că vor veni şi bucuriile, numa’ să le putem noi ţine piept…

    Apreciază

  8. Nea Costache,
    „non multa, sed multum”, obişnuiau unii a grăi în unele împrejurări. Bine zici, că s-au împlinit deja toate chiar de ziua onomastică. Acu’ ce mă fac de restul zilelor, dacă …

    Apreciază

  9. Rodica,
    avem nevoie unii de ceilalţi. Să avem tăria, aşadar, de a ne îngădui să fim şi buni, dar să ne şi îndreptăm neajunsurile. Pace!

    Apreciază

  10. Buna ziua,

    Sunteti interesat de un schimb de link-uri (link exchange) ?
    Eu va adaug link-ul pe http://kidinho.wordpress.com si pe pagina partenerilor site-ului meu http://www.ejocurionline.com/parteneri.html , iar dvs. imi adaugati link inspre http://www.ejocurionline.com .

    Mai jos aveti datele :
    Titlu : jocuri online
    Descriere : jocuri online
    Link : http://www.ejocurionline.com

    sau

    Jocuri online

    Daca sunteti interesat de acest schimb de link-uri , trimiteti-mi datele site-ului dvs. la adresa de mail infojocuri@gmail.com pentru a-l adauga.
    Astept un mesaj de confirmare pozitiv / negativ .

    Multumesc pt. timpul acordat !

    PS : Imi pare rau daca prin acest mesaj v-am deranjat !

    Numai bine !
    George

    Apreciază

  11. Pingback: Super Scribăriţa Ăuărd ! « M's blog

  12. BlogWidget – ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
    Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau.
    Sau un posibil parteneriat reciproc avantajos, Sustine BlogWidget, detalii si bannere la alegere la pagina de contact.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.