Rugăciune pentru dobândirea dragostei

Sub PiatrăIartă-mă, Doamne, că m-a necăjit omul și, smerindu-mă el, eu m-am mâhnit.

Fratele meu îmi arată greșalele mele: puțina mea răbdare, iuțimea mâniei, repetata cădere din porunca Iubirii și, nu în ultimul rând, nesuferita mândrie. Știu că fratele meu e dreptarul pe care mi-l dăruiești, ca să-mi ajute să mă abat din calea răutății. Eu, însă, caut îndreptățiri răbufnirilor mele.

Iartă-mă, Doamne, și nu mă lăsa să mă fac numai trup!

Fratele meu m-a mâhnit. De luam seama la mine, nu mă mâhneam asupra lui, întristând Duhul Tău, ci căutam să găsesc, în ispita ce s-a ivit, prilejul de a birui răul din mine cu ajutorul Tău. Dar eu n-am stat de strajă inimii mele de lut. Ci am lăsat să intre în ea duhul mâhnirii și să-mi rănească tina sărmană cu încă o învoire cu el. N-am luat seama la mine, nici la duhul ce se apropia de inima mea și nu Te-am chemat în zorii ispitei pe Tine, Cel ce Singur poți să alungi răutatea care dă năvală asupră-mi și poți să mă vindeci de răutatea pământului care sunt.

Iartă-mă, Doamne, că acum, iată, inima mea e mâhnită și aproapele mi-e înstrăinat.

Ajută-mi să ies din amărăciunea aceasta și împacă Tu gândul inimii aproapelui meu.

Dă mie bucuria mântuirii Tale și mângâie inima celui ce m-a rănit.

Sălășluiește întru noi împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt și ajută-ne să rămânem în Tine și Tu întru noi și noi unul în altul în Tine, ca să Te bucuri de noi și bucuria noastră să fie deplină.

Doamne, iartă pe fratele meu, de a greșit cu ceva. Iartă-mă și pe mine, că eu sunt acela care l-am poticnit cu răutatea din mine. El doar a pus degetul pe rana inimii mele, precum Tu ai poruncit lui să facă și să-mi arate, în felul acesta, că eu bolesc, deși socoteam că m-am vindecat. Dar iată până unde ține dragostea mea: la prima împotrivire, am și dat bir cu fugiții de pe Crucea Iubirii ce ești. Iartă-mă și nu lăsa răutatea să-și facă locaș, mai mult, în inima mea. Am căzut prea grabnic, dar nu vreau să rămân în căderea aceasta, de aceea Te chem cu lacrimi să mă ridici de aici. Alungă mâhnirea ce m-a cuprins. Și vindecă inima fratelui meu ce s-a rănit cu împietrirea din mine.

Dă mie, Doamne, dragostea Ta!

Oricât știu că-i neasemuit de grea Crucea Iubirii pe care ești răstignit. Oricât aș cunoaște că om sunt și că țărâna din mine mă trage către pământ. Oricât ar durea, ca lama unui bisturiu ascuțit, lucrarea Ta asupra nimicniciei mele în sfințita-Ți strădanie de a actualiza în mine chipul Iubirii ce ești…

Doamne, Tu știi că, până la urmă, eu am îndrăgit suferința. Nu am iubit-o dintru început. Nu mi-am dorit-o și mult m-am zbătut, să scap din chingile ei. Până când m-ai luminat și-am priceput că răul e în mine și că suferința este calea prin care pot să mă vindec de iad. Pedagogia Ta divină lucrează mântuirea mea în focul acestor binecuvântate dureri. Cum altfel să faci din mine un om, când eu spun că vreau în Lumina Ta, dar fac răul pe care nu vreau să îl fac, de vreme ce păcatul este legat de mine? De aceea, Strig și eu cu Apostolul Tău: „om nenorocit ce sunt, cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia?!…” Să nu mă lași, Doamne, să nu întorci fața Ta de la mine, că Tu ai zis: „Pe cel ce vine la mine, nu-l voi scoate afară”. Și, iarăși, ai zis: “Ceea ce la om este cu neputință este cu putință la Dumnezeu”. Iată, eu vin la Tine, căci mie îmi este cu neputință să-mi vindec inima de răutatea din ea și las vicleanului poarta deschisă, prin care să intre nestânjenit. Dar Tu poți să-i închizi poarta inimii mele în nas și poți s-o-ngrădești cu puterea numelui Tău, căci mă dau Ție ca lutul în mâna olarului: să faci din mine vasul pe care Tu îl dorești.

Iartă-mă, Doamne, și nu opri lucrul mâinilor Tale cu mine! Nu conteni să-mi trimiți pedagogi care să mă învețe lecția Dragostei care ești și înmulțește prilejurile ca să trec piedicile răutății din inima mea. Curățește-mă, Doamne, de tot noroiul, de toată mocirla din inima ce-Ți dăruiesc. Fă din mine templul Duhului Tău celui Sfânt și casă de rugăciune peste altarul inimii mele de lut. Zidește-mi în temelie o părticică din Sfânta-Ți Jertfă și pironește-mă pe Crucea Iubirii pe care o duci.

Dă mie, Doamne, dragostea Ta! Nu cum iubesc oamenii să iubesc, ci precum Tu iubești. Că binecuvântat ești, Doamne, în veci. Amin.

Un gând despre „Rugăciune pentru dobândirea dragostei

  1. DOAMNE ASTA ESTE SI RUGACIUNEA MEA!DOAMNE CAT DE ADEVARATA ESTE!AJUTA DOAMNE PE TOTI CEI CE TI SE ROAGA!VINDECA-I,PACE,SANATATE, FERICIREA DEPLINA SI IMPLINIRE DARUIESTE SUFLETELOR TUTUROR CELOR CE TE CAUTA!CA TU ESTI MILA SI AJUTORUL NOSTRU!NU MAI LASA DUREREA SA NE SFASIE SUFLETUL SI ISPITA ALUNG-O DE LA NOI!DOAMNE ISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTE-MA PE MINE PACATOASA!MANGAIE-I SI ALINA-I PE TOTI CEI CE TE CHEAMA!IARTA-NE CU MARE MILA SI PUTEREA TA PACATELE NOASTRE!BINE CUVANTAT FIE NUMELE TAU DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU SLAVITA SI MARITA PUTEREA SI MILA TA DE NEASEMANAT!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.